Každý miluje párty. Po vyčerpávajúcom týždni práce a štúdia, ktorého jediným cieľom, zdá sa, je unudiť vás pomocou veľmi efektívnych metód, vyzerá víkend ako dar od Boha. A poznáte lepší spôsob ako to osláviť, než stretnúť sa s priateľmi a zatancovať si?

Pozvite svojich známych a strávte nejaký ten čas hudbou, pohybom, s nápojmi a dobrým jedlom, a zabudnite na to, že život nie je len o udalostiach a požiadavkách. A len tak si užívajte! Smejte sa, hýbte sa a pouťahujte si z kolegov, ktorí budú veľmi opití v nádeji, že nasledujúce ráno všetko zabudnú. VAROVANIE: Nesnažte sa o to priveľmi. Ale s veľkou zábavou prichádza veľká zodpovednosť. Organizovanie takej párty si vyžaduje úsilie, nadšenie a veľa plánovania. Pozrite si zoznam, ktorý vám napomôže stať sa lepším hostiteľom.

1. Zachyťte momenty

Obrázky sa robia kvôli skvelým spomienkam a oslavy sú najlepšie, keď sú nezabudnuteľné. (Dôkaz teórie: Vo štvorici po opici). Spravte nahrávku, ktorá zachytí hodiny bežného života a uvidíte, na koľko vzrušujúcich momentov si spomeniete zhliadnutím jednej vizuálnej nahrávky.

Night Night
Night Night (zdroj: pixabay.com)

Prenájom profesionálneho fotografa na párty je príliš drahý a zdĺhavý proces. Najideálnejšie je pozvať známeho s dobrou kamerou alebo fotoaparátom, aby vám pomohol. Môže sa baviť s vami a nemusí klikať každých 15 minút povinne, aby zachytil ostatných ľudí ako sa bavia.

2. Pozvite väčšie skupiny

Pamätáš si na oslavy narodenín syna priateľky tvojej mami, keď si bol dieťa? Keď všetky ostatné deti boli kamaráti zo školy a poznali sa navzájom, no nikto nepoznal teba? A ty si len sedel v rohu a čakal, či ti niekto neodkrojí kúsok torty a čakal, kým sa párty neskončí? Áno… snaž sa nedostať svojich hostí do podobnej pozície.

Ak organizuješ nejakú fakultnú párty, najlepšie je nepozvať ľudí, ktorí nepatria medzi tvojich spolužiakov v letnom semestri. Cítili by sa trápne v dave ľudí, ktorí s tebou trávia prakticky každý deň. Ale ak skutočne chceš, môžeš ľudí na párty zmiešať dokopy. Bude lepšie zmiešať dve veľké skupiny ľudí, ak to je nevyhnutné. Bude to jednoduchšie a nebudeš sa musieť starať stále o jednu osobu.

3. Zabezpeč odvoz

Ak organizuješ párty v neskorých večerných hodinách, niektorí ľudia sa nebudú mať ako dostať domov. Pre iných bude morálne neprijateľné nechať ich ísť domov. Je tu teda možnosť, že podaktorí budú musieť u teba prespať.

Toto je ten obávaný moment, keď organizujete párty. No musíš si ho byť vedomý. Zožeň teda niekoľko matracov navyše. Nemusí to byť stále, ale občas je dobré pripraviť náhradný odvoz pre niektorých hostí. Vždy je dobré byť pripravený. Pretože nie je dobré, keď spia 4 ľudia na jednej posteli, sú celí okopaní a kradnú si prikrývku.

Taxi
Taxi (zdroj: pixabay.com)

4. Zanechaj čistotu

Žiaľ, najbolestivejšia časť párty je upratovanie. Je to nuda a je nekonečná. Ste unavení z pretancovanej noci, ale je to veľmi dôležité. Najlepší spôsob ako to celé zvládnuť, je mať pri dome veľké popolnice. Nie je to potom veľmi komplikované, kde zmestiť všetok ten odpad. Skúste ale presvedčiť 1 až 2 kamarátov, aby vám pomohli s upratovaním. Niekedy sa odporúča mať v dome jednu prázdnu izbu v prípade, že s bude upratovanie musieť uponáhľať. Všetky ostatné veci s a môžu narýchlo uskladniť tam.

5. Ozdobte interiér

Uistite sa, že je v dome veľa miesta na sedenie. Ak je to málo, dajte dohromady nábytok kompaktným spôsobom, aby sa každý mohol rozprávať s každým. Ak ste pozvali veľa ľudí a chcú mať priestor na tanec a iné aktivity, najlepšie je umiestniť nábytok popri stene. Tak získate veľký priestor, ktorý bude slúžiť ako tanečný parket.

Dance Floor
Dance Floor (zdroj: pixabay.com)

Majte na mysli osvetlenie. V miestnosti nemôže byť ani veľká tma, ale ani denné svetlo. Môžete nainštalovať svetielka, ktoré nie sú veľmi lacné a kúpiť ich vo väčšine miest. Rozmiestnite ich kdekoľvek. Či už na stenu alebo na prázdne vínové fľaše.

Teplota je rovnako dôležitá, starajte sa o kúrenie. V prípade, že organizujete garden párty, uistite sa, že máte dostatok repelentov na komáre.

6. Udržte veci v bezpečí

Pravdepodobne máte v dome sklenené predmety a iné krehké dekorácie. Dobrý nápad je schovať ich skôr, než začne párty. A to najmä vtedy, ak ide o tanečnú zábavu. Aj ak je predmet nerozbitný, no je pre teba dôležitý, schovaj ho. Nenechaj ho, aby bol na obdiv každému. Nechaj také veci v uzamknutých priestoroch, v izbe, do ktorej sa hostia nedostanú.

7. Výber hudby je dôležitý

Hudba je mnohokrát to, čo prerušuje priebeh párty. Organizátor so zlou muzikou je zlý organizátor. Takže buď veľmi opatrný pri výbere playlistu (vždy ho vyber vopred). Mysli na zoznam hostí pri výbere hudby. Najlepšie je zvoliť si POP MUSIC, aj keď to nie je tvoj obľúbený štýl. Musíš sa zamerať na záujmy hosťa. Niekedy je dobré mať po ruke aj staré klasiky, tými nepohrdne nik.

Top 100 Best Party Songs of All Time

Vyber dobré reproduktory, aby nechrčali a hrali spoľahlivo. A čo je najdôležitejšie, ubezpeč susedov, že organizuješ párty.

8. Správne vyber jedlo

Menu je dôležitá časť každej párty, keď chete usporiadať oslavu. O kuchyni rozhoduj najskôr. Potom zaisti, aby sa položky líšili, takže si každý nájde to svoje. Maj aspoň jedno vegetariánske jedlo, s nízkym obsahom tuku alebo šalát. Pikantný pokrm je tiež dobrá voľba. Ponúkni kolo občerstvenia pred začiatkom večera, ale daj pozor, aby nebol tak ťažký, že sa hostia prejedia, než príde hlavný chod.

Ponúkaj aj nealkoholické nápoje, limonády alebo ľadový čaj. Alkohol je často drahý, takže hostia sami môžu prispieť.

9. Dobre sa obleč

Nikto nemá rád nevkusného hostiteľa. Aj keď vaše oblečenie zaujme prvých pätnásť minút, kým sa poriadna šou ešte nerozbehne. A to nehovoríme, ak sa niekto nezačne vyzliekať. Buď však stále úhľadný, nech nevyznieš zle. Takže maj aspoň pol hodiny pre seba, obleč sa tak starostlivo ako si sa postaral o pľac.

10. PROJEKT X

Nedovoľ, aby sa stalo niečo podobné. Poznáte ten film? Veľa ľudí, alkohol, drogy. Jedna katastrofa za druhou. Rozbitý nábytok a policajti. Dávajte pozor na tok alkoholu. A tiež nie je vždy najlepšie, keď každý hosť donesie fľašu. Nepozývajte ani 80 ľudí do domu, ktorý má tri izby. Majte okolie pod kontrolou. Nemusíte byť stále v strehu, že sa niečo stane. Bavte sa, je to vaša akcia. Ale majte to pod kontrolou.

Autor

Som blogerka a copywriterka, vyštudovaná ekonómka a večná optimistka. Píšem rada o všetkom, čo ma zaujíma, najradšej ale o zdravej výžive, vzťahoch a aktívnom živote. Keď mám chvíľu voľna, rada si zájdem s kamarátmi posedieť do kaviarne, alebo na dobrý koncert a cez víkend chodím najradšej za rodičmi na dedinu, kde som vyrastala.