Nemusíte sa hanbiť za to, že vy nespĺňate ani jeden bod. Je najvyšší čas nechať sa inšpirovať a začať robiť veci, ktoré vás doteraz samých od seba nenapadli. Nie je dôležité dokazovať si lásku na narodeniny a Vianoce veľkým drahým darom.

Verte, že ženy (áno, teraz sa ako žena prihováram mužskej populácii) ocenia prejavy vašej náklonnosti vo forme malých, milých darčekov, či vašej pozornosti. A muži by prijali menej rozčúlených pohľadov ak si neupracú, miesto výčitiek stačí rozdýchať hnev a jednoducho sa usmiať a hneď je život (vzťah) krajší.

Mimochodom… Dolu popísané aktivity sú víťazmi v ankete na stránke reddit.com, kde si ľudia navzájom radili, čo robia pre svojho partnera a ako oživiť a skrášliť vzťah, ktorý jednoducho už nie je to čo býval.

1. Zohrejte uterák, kým sa sprchuje

Nie tak náročná aktivita, ktorá príde vhod najmä v zime. Zatiaľ kým sa sprchuje, dajte uterák na radiátor. Nie je nič lepšie ako sa zababušiť do teplej osušky, keď vyjdete zo sprchy…

2. Skúste spolu tráviť viac času

Ak jeden z vás vstáva do práce skôr ako ten druhý, nebuďte tak strašne leniví a vstaňte spolu s ním. Dajte si kávu, užite si to málo z dňa, ktoré môžte stráviť spolu.

Breakfast
Breakfast (zdroj: pixabay.com)

Keď odíde do práce, vy si predsa ešte môžte ľahnúť naspäť. Alebo spraviť niečo užitočnejšie ako sa válať.

3. Odfoťte partnera pri nejakej činnosti keď sa nepozerá a pošli mu fotku počas dňa

Na stránke je príspevok kde muž tvrdí, že si jednoducho fotí manželku, alebo iných členov rodiny, pri rôznych aktivitách a počas dňa im tieto fotky posiela, iba aby im dal najavo, ako je šťastný, že ich má. Celkom pekný zvyk, nemyslíte?

4. Tancujte s ňou

Trochu filmové klišé, ale účinné. Nemusíte byť perfektní tanečníci. Nemusíte ani tancovať choreografie z Hriešneho tanca. Stačí aj nemotorný medvedí tanec…

Dancing
Dancing (zdroj: pixabay.com)

5. Všimnite si čo má rád/rada a potom ho prekvapte

Má rád sladkosti? A viete aký druh? Obľúbený časopis? A ktorý? Skúste si niečo o tom druhom zapamätať, aj keď máte pocit, že to už presahuje vaše mozgové kapacity a prekvapte ho občas tou jeho obľúbenou čokoládou, tyčinkou, jednoducho niečím, čo má rád.

6. Ten kto vstane prvý, pripravý kefku so zubnou pastou

Nič dramatické, iba malý prejav, že na toho druhého myslíte.

7. “IGLOO TIME”

Ešte pred tým ako vyleziete z postele a každý si pôjde po svojom, schovajte sa na 5 minút pod perinu. Obidvaja.

8. Dávajte si navzájom malé darčeky. Na cene nezáleží.

Žiadne kabelky, topánočky, ani LV šatky… Stačí čokoľvek, čo poteší. PS: Ženy to majú rady!

9. Nechávajte si odkazy

Milé malé papieriky, ktoré vyčaria úsmev… Najmä ak jeden z vás odchádza do práce skôr, alebo ten druhý chodí spať oveľa neskôr. Vždy je pekné nájsť si odkaz na zrkadle, na chladničke, či v peňaženke (nie dámy, žiadne “extra money”).

Mirror love
Mirror love (zdroj: pixabay.com)

10. Spoločné lenivé dni

Vyhraďte si deň v týždni/ mesiaci, ktorý spolu preležíte pri filmoch, budete sa napchávať, alebo ak ste striktne športovo založení, dáte si “lenivú” prechádzku.

11. Spoločné varenie

Že vás vyhadzuje z kuchyne? No a čo. Ona časom prestane. Hlavne ak jej budete robiť šarmantného asistenta.

12. Odlož ten telefón

Idete spolu na obed alebo večeru a miesto konverzácie venuje pozornosť displeju svojho Iphone. Realita dnešných dní. Dajte si pravidlo, že ak spolu niekam idete, telefón sa jednoducho nevyťahuje. Možno o sebe konečne aj zistíte niečo viac.

No Phone
No Phone (zdroj: pixabay.com)

13. Ak ťa to nezabije, urob to

Raz za sto rokov( alebo aj každý deň) ustlať posteľ, povysávať, alebo umyť riad nie je až taký problém. Alebo je?

Autor

Som blogerka a copywriterka, vyštudovaná ekonómka a večná optimistka. Píšem rada o všetkom, čo ma zaujíma, najradšej ale o zdravej výžive, vzťahoch a aktívnom živote. Keď mám chvíľu voľna, rada si zájdem s kamarátmi posedieť do kaviarne, alebo na dobrý koncert a cez víkend chodím najradšej za rodičmi na dedinu, kde som vyrastala.